Bio Paprika Korosko - Capsicum annuum - predaj bio osiva - 6 ks
BIO Paprika Korosko je obľúbená odroda so špicatými, červenými plodmi o veľkosti cca. 5 x 16 cm a hmotnosti cca. 60 g.
Je to veľmi výnosná odroda, vhodná k priamej konzumácii, plneniu i grilovaniu. Chuť je čerstvá, sladká.
Jedná sa o rannú, veľmi výnosnú odrodu vhodnú k pestovaniu v skleníku, v kvetináči na balkóne či volne vonku.
Celkovo rastlina dosahuje výšku okolo 1 metra.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najlepšie darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie pre pestovanie využiť skleník alebo fóliovník.
S predpestovaním semien začíname už v januári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3 – 0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom máčať. Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmie byť nižšia než 22 °C. Vhodným miestom pre pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete v parenisku. Doba klíčenia je spravidla 1 – 2 týždne.
Rastliny presádzame do vonkajšieho záhonu v dobe, keď už nehrozia ranné mrazíky, t.j. približne v druhej polovici mája. Stanovište musí byť chránené pred vetrom a slnečné. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre paradajky a papriky, Tyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.
Papriky môžete skladovať približne 2 týždne pri teplote 12 – 14 °C.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Objednávka bola vybavená rýchlo, maximálna spokojnosť
Gustáv S. 08.11.2024
Rýchlosť vybavenia a dodávky.
Miloš S. 23.10.2024
Rýchle dodanid
Alexander T. 17.10.2024