Žihľava
S touto známou bylinkou sa každý určite stretol už v útlom detstve. Žihľava má typické pŕhlivé chlpy (trichómy), ktoré pri kontakte s kožou podráždia kožu a spôsobujú nepríjemné svrbenie či bolesť. Ide o liečivú rastlinu, ktorú je možné využiť aj v kuchyni. Pomáha napríklad na znižovanie krvného tlaku, pri ochorení kĺbov či krvácaní ďasien.
V kuchyni sa najčastejšie používa podobne ako špenát, najvhodnejšie sú lístky zbierané skoro na jar.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Objednávka bola vybavená rýchlo, maximálna spokojnosť
Gustáv S. 08.11.2024
Rýchlosť vybavenia a dodávky.
Miloš S. 23.10.2024
Rýchle dodanid
Alexander T. 17.10.2024